Dawn Richard

Futuristische, uiterst dansbare cocktail van elektro, dance, soul, drum-‘n-bass, pop, trap, r&b en hiphop

Met Second Line: An Electro Revival doorbreekt Dawn Richard definitief de grenzen van haar artistieke carrière. Wie haar vooral kent als r&b- en hiphopfenomeen - ontbolsterd onder de vleugels van Sean Combs AKA Puff Daddy - weet sinds haar verbluffende nieuwe soloalbum dat ze in geen enkel hokje te duwen valt. “I am the genre”, zegt ze van zichzelf en dat is niet gelogen. Met haar vooruitstrevende kijk op moderne (pop)muziek wijkt Dawn Richard af van de geijkte paden en stapt ze een wereld in waarin elektro, dance, soul, drum-‘n-bass, pop, trap, r&b en hiphop met elkaar versmelten tot één futuristische, uiterst dansbare cocktail.

Dawn Richard is niet in één zin te vatten. Singer-songwriter, actrice, model, danseres, entertainer … de Amerikaanse uit New Orleans is het allemaal. Ze liet voor de eerste keer van zich horen in 2004 in Puff Daddy’s MTV-programma Making The Band. Die band werd girlsband Danity Kane, die vervolgens vervelde tot het succesvolle duo Diddy-Dirty Money. Op zoek naar meer artistieke vrijheid bracht Richard in 2013 het album Goldenheart uit, het begin van haar carrière als soloartieste.

Met Second Line is Dawn Richard al aan haar zesde studioalbum toe. Het album is deel van een trilogie waarmee ze op zoek gaat naar haar Creoolse, Afro-Amerikaanse en indiaanse roots. Nu de Amerikaanse zich volledig losgeweekt heeft van alle artistieke inmenging en alle touwtjes zelf in handen houdt, lijkt er zowel muzikaal als visueel geen maat meer op haar te staan. Let maar op, Dawn Richard is een hele grote!