De Roma kick-off in AMOR Start nieuw seizoen: 2 gratis concerten, tickets aan kortingtarief én gratis filmticket
Sponsor: i.h.k.v. Het Cultuurweekend

Eindelijk terug concerten en cultuur, wat hebben we daar naar uitgekeken! Op zaterdag 28 augustus geven we het startschot voor ons nieuwe seizoen. Je bent die dag van harte welkom in AMOR, waar je kan genieten van 2 gratis concerten, tickets kan kopen aan kortingtarief én waar er een gratis filmticket voor je klaar ligt!

Traditioneel vond op de laatste zondag van augustus in de Antwerpse binnenstad de Cultuurmarkt plaats. De tent van De Roma op de Groenplaats was jarenlang een opvallende ontmoetingsplek waar je onder het genot van een heerlijk kopje muntthee kennis kon maken met ons nieuwe seizoen. Aan die traditie komt jammer genoeg een einde. Net als vorig jaar is de Cultuurmarkt dit jaar afgelast.

Maar niet getreurd, er komt een heus Cultuurweekend in de plaats. Op zaterdag 28 augustus ontvangen we je met open armen en vertellen we je alles over de talloze concerten en activiteiten van het nieuwe seizoen. Niet in onze tent op de Groenplaats dus, maar in AMOR, onze zaal naast De Roma. De bar van AMOR is die dag geopend, dus blijf gerust even hangen, drink iets lekkers en geniet van (een van) de twee optredens die we die namiddag gepland hebben:

Om 15:00 kan je de nieuwste Chansons Pour Les Oiseaux Qui Ne Savent Pas Voler bewonderen. Liederen zonder woorden, dromerige composities van Wouter Vandenabeele (viool), Tom Theuns (gitaar) en Bao Sissoko (kora) vermengt met dromerige mazurka’s, Bretoense gavottes, Afrikaanse reels, balkan grooves, evocaties over de Etna tot uitbundige improvisaties. Het viool spel van Wouter is uitermate levend. Hij laat de snaren zingen, strooit nu en dan met dissonanties en hij vertolkt als geen ander de melancholie. Dit trio balanceert tussen vernieuwing en traditie, kracht en verfijning en tussen droom en realiteit.

Om 16:30 serveren we Aarde aan Daan: dagdroompop onder bezieling van nederbelg Daan Hafkamp. De liefde bracht Daan van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan. Samen met Helena Mayorga-Paredes (Pavlove), Robbe Van Ael (Oproer) & Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow) staan ze te trappelen om het podium in AMOR te bespringen.