Dolor y gloria

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is. Via ontmoetingen en herinneringen blikt hij terug op zijn leven, op de hoogte- en laagtepunten. Zo denkt hij terug aan zijn jeugd in de jaren 60, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten, zijn eerste kennismaking met film en de onmeetbare leegte wanneer hij niet in staat is om een film te maken.

 

Credits

REGIE: PEDRO ALMODÓVAR; GENRE: DRAMA; MET: PENÉLOPE CRUZ, ANTONIO BANDERAS, LEONARDO SBARAGLIA; 2019; SPANJE; 1U53; SPAANS GESPR. NL ONDERTIT.

 

Prijzen

In Cannes nam Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur mee naar huis en componist Alberto Iglesias won de Cannes Soundtrack Award voor Dolor y Gloria.

 

Op de International Cinephile Society Awards won Antonio Banderas opnieuw de prijs voor Beste Acteur en Pedro Almodovar werd bekroond met de Juryprijs.

 

Pers

"Meesterwerk! (...) Sommige dialogen behoren tot de mooiste die hij [Pedro Almodóvar] ooit heeft geschreven." (HUMO)

 

"Een verrukkelijk uitziend melodrama in ­hevige kleuren met hoog oplopende passies en de intense, ­expressieve muziek." (DE STANDAARD)

 

"Almodóvars nieuwste is metacinema die uitgaat van passie." (FILMMAGIE)

 

"Een grillige (heroïne)trip down memory lane. (...) Antonio Banderas is groots als Almodóvars vereenzaamde alter ego." (DE MORGEN)

 

"Dolor y Gloria getuigt van een grote filmliefde en een geringe eigenliefde." (FOCUS KNACK)