Echo & the Bunnymen

Vier jaar na hun onvergetelijke show in De Roma komt de legendarische Britse postpunkband Echo & the Bunnymen opnieuw naar De Roma. Het is intussen meer dan veertig jaar geleden dat oerleden Ian McCulloch en Will Sergeant voor een nieuwe sound zorgden in de new-wave-scene met hun debuutalbum Crocodiles en dat vieren ze met een daverend jubileumconcert: Celebrating 40 Years of Magical Songs.

Met het typerende stemgeluid van McCulloch bleef Echo & the Bunnymen niet onopgemerkt in de jaren tachtig. De band verwierf in geen tijd een vaste schare trouwe fans en nestelde zich met verschillende hitsingles als een vaste waarde in de top van de UK-chards. Ook in de States veroverde Echo & the Bunnymen met zijn unieke sound een plek in het hart van de postpunk-new-wavefans.

Na een split van bijna tien jaar bundelden McCulloch en Sergeant eind jaren negentig opnieuw de krachten. Het begin van een nieuwe glorieperiode met maar liefst 16 nieuwe albums in twintig jaar tijd. Met het geweldige The Stars, The Oceans & The Moon uit 2018 bewees Echo & the Bunnymen dat op inspiratie geen leeftijd staat. Live staat de band als een huis en hun legendarische songs klinken beter dan ooit te voren.

Verwacht je in De Roma aan een feestelijke avond en een heerlijke nostalgietrip waarop Echo & the Bunnymen al hun hits spelen. Bring On The Dancing Horses, Lips Like Sugar, The Cutter, Over The Wall … en uiteraard het onsterfelijke The Killing Moon.