Eefje de Visser x Nick Verstand

Exclusieve audiovisuele performance van Eefje de Visser met lichtconcept van Nick Verstand.

Tijdens de lockdowns heeft muzikante Eefje de Visser niet stilgezeten. Samen met kunstenaar Nick Verstand creëerde ze een audiovisueel werk in een drieluik, op het snijvlak van live performance en moderne kunst. In een bijzondere enscenering van Nick speelt Eefje songs van haar laatste plaat Bitterzoet, door popcritici in de lage landen uitgekozen tot beste album van 2020. Maar ze brengt ook ouder en nieuw werk, en legt de nadruk op live samenzang en beweging. 

Dit voorjaar werd het project een eerste keer gestreamd tijdens het Rotterdamse kunstenfestival Motel Mozaïque (MOMO). Speciaal voor de heropening van De Roma in juni, herwerken Eefje en Nick hun performance tot een unieke live show van één uur, vol spannende momenten en onverwachte wendingen. Op één avond spelen ze twee shows (om 19:00 en 21:30), voor twee verschillende publieken en uiteraard coronaproof.

Mis deze exclusieve kans niet om Eefje de Visser nog eens live aan het werk te zien, want deze show wordt na de première in De Roma niet meer hernomen.

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem: zo kan je de muziek van Eefje de Visser kernachtig omschrijven. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje de Visser inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Begin 2020 bracht ze haar vierde album uit:  Bitterzoet, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden. Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje won afgelopen jaar tal van belangrijke muziekprijzen, vond zichzelf online opnieuw uit en lanceerde de nieuwe single Storm. Als kers op de taart mocht ze ook optreden als openingsact op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Nick Verstand is een kunstenaar gespecialiseerd in audiovisuele installaties en live performances op het snijvlak van kunst en muziek. Hij gebruikt licht, geluid en ruimte om hypnotiserende composities te creëren die de menselijke perceptie onderzoeken. Zijn werk wordt wereldwijd getoond op musea en festivals als Dekmantel, Design Museum Gent, Stedelijk Museum Amsterdam, De School, Iceland Airwaves, SXSW, Art Central Hong Kong, STRP, Lowlands, Le Guess Who, Nuit Blanche en vele anderen. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Iris van Herpen, Björk, Fatima Yamaha, Oceanic en Suzanne Ciani. Internationaal platform Dezeen selecteerde zijn werk AURA als één van de top 10 kunstwerken van 2017, naast makers als Olafur Eliasson, Ai Weiwei en Anish Kapoor.

Dit audiovisuele project van Eefje de Visser x Nick Verstand is mogelijk gemaakt door en gecreëerd in samenwerking met het Rotterdamse kunstenfestival Motel Mozaïque (MOMO). De nieuwe concertfilm van Eefje en Nick beleefde afgelopen april haar première tijdens het nieuwe project MOMO Create & Perform.

Alle data

19:00
Grote Zaal
zittend
Uitverkocht
21:30
Grote Zaal
zittend
Uitverkocht
19:00
Grote Zaal
zittend
Uitverkocht
21:30
Grote Zaal
zittend
Uitverkocht
11:00
Grote Zaal
Koop tickets
14:00
Grote Zaal
Koop tickets