Eefje de Visser Extra concert

Melancholische pop en zwoele beats voor fans van Cat Power, Air en Solange

Eefje de Visser klinkt melodieuzer dan ooit. Filmischer ook. Alsof ze de soundtrack van een eightiesfilm reanimeert en voorziet van zwoele beats. Na een solotournee door Nederland en België experimenteerde de songschrijfster en zangeres voor haar nieuwe album Bitterzoet in haar thuisstudio met computergestuurde klanken, zonder haar roots te verloochenen: de geesten van haar drie albums De Koek, Het Is en Nachtlicht spoken nog steeds rond.

Eefje de Visser dribbelt tussen pop en experiment, tussen hedendaags en nostalgisch, tussen ontroering en extase. Met haar vierde plaat slaagt ze een nieuwe weg in. Het album, met heerlijke singles als Zwarte Zon, Oh én titelnummer Bitterzoet , baadt in een melancholische sfeer, met een dansbare touch die de temperatuur hoog doet oplaaien. 

Na drie eerdere optredens in De Roma en een coronapandemie vol gecancelde festivals en concerten is Eefje de Visser weer helemaal klaar om haar publiek live mee te nemen naar haar unieke muzikale universum. En dit in full band bezetting. Het nieuwe nummer Storm drukt de hoop uit dat we binnenkort weer kunnen loslaten en dansen.  "Ik maakte deze track in de eerste lockdown, zomer 2020, toen spelen niet mogelijk was, maar de zon wel veel scheen", aldus Eefje. "Ik wilde met iets hoopvols maken. Het woord verlangen bleef maar in me opkomen, het is een natuurkracht die ons in beweging brengt en met elkaar verbindt, het gaat ook over sensualiteit en levenslust."