Een beter klimaat, waar te beginnen? + inzamelingsactie slachtoffers overstromingen

Met de hevige overstromingen in België deze zomer kwamen de gevolgen van de klimaatverandering voor velen van ons dichterbij dan ooit tevoren. Overdag zetten we de deuren van De Roma open voor een inzamelingsactie van keukenspullen voor de mensen  die getroffen werden door de zware ramp. 's Avonds ben je welkom voor een vernieuwend gesprek over klimaatverandering en duurzaamheid

Waar ligt de verantwoordelijk voor een beter klimaat? Dat is de centrale vraag die verschillende experten zichzelf 's avonds stellen. Jaap Tielbeke, auteur van Een beter milieu begint niet bij jezelf, stelt dat er nood is aan een collectieve verandering. Lola Segers, woordvoerder van Youth for Climate, vertegenwoordigt de stem van de jongeren die strijden voor een beter klimaat. Ten slotte horen we van Elisabeth van Lierop, psychologe en eco-blogger op Plantbased.be, wat zij doet om een groene levensstijl aan te houden en te promoten bij een breed publiek. Ook Klimaatdichter Maud Vanhauwaert is aanwezig. Zij streeft naar een klimaatvriendelijke wereld via taal en poëzie. De avond wordt in goede banen geleid door Valerie Thys, communicatiespecialiste en duurzaamheidsexpert.

In aanloop naar de gespreksavond ben je overdag tussen 11:00 en 18:00 welkom in De Roma om eet- en kookspullen af te geven zodat we ze een nieuwe thuis kunnen geven in Verviers of Trooz. De gevolgen in die regio zijn nog steeds niet te overzien. Iedere dag leveren duizenden mensen een moedige strijd om in hun basisbehoeften te voorzien. Om hen te helpen zamelen we nieuw of ongebruikt keukengerief in, zoals potten, pannen, bestek, tafellinnen en kleine elektronica.

We vragen om dit keukengerief af te geven in een niet afgesloten doos. Breekbare spullen laat je best thuis. Met de actie willen we een hartverwarmende boodschap uitdragen naar de vele slachtoffers van de overstromingen. Wij zorgen er samen met OCMW Verviers voor dat de ingezamelde spullen bij de juiste mensen terecht komen. Heb je overdag geen tijd, dan mag je dit keukengerief ook 's avonds nog meebrengen als je naar de gespreksavond komt.