Esmé Bos & Bart Voet ELLA

Muzikaal en persoonlijk eerbetoon aan de grootse Ella Fitzgerald

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet maken op uitnodiging van Barbara Wyckmans, intendant van cultuurfestival MoMeNT, een nieuw liedprogramma, getiteld ‘ELLA’. Beide muzikanten zijn grote fan van Ella Fitzgerald (1917-1996) en vernoemden hun dochter zelfs naar haar.

Het repertoire van Ella Fitzgerald omvat een mix van hoopvolle, energieke en tijdloze nummers. Esmé Bos en Bart Voet brengen hieruit een selectie, schreven nieuwe songs en lieten liedjes vertalen naar het Nederlands. Geen gewone tribute, maar een persoonlijk verhaal.

Esmé Bos: “Mijn vader zette vaak platen van Ella Fitzgerald op, terwijl ik aan het spelen was. Haar gemak van zingen en het verhaal van het lied vertellen is me altijd bij gebleven. Ze had een heel eigen geluid en er zat zowel een weemoed in haar stem als heel veel vreugde. Met haar stem bracht ze heel veel mensen bijeen, over leeftijdsgrenzen en genres heen.”

Met Anneleen Boehme (LABtrio, Grand Picture Palace), Geert Hendrickx (Yskan, Zandland), Rob Banken (HAST, John Ghost) en Simon Raman (Steiger, Uma Chine) nodigen Esmé Bos en Bart Voet vier jonge getalenteerde muzikanten uit, om dit verhaal samen met hen op het podium tot leven te brengen.

Credits

Esmé Bos: zang. Bart Voet: toetsen, gitaar en zang. Anneleen Boehme: contrabas en zang. Geert Hendrickx: elektrische en akoestische gitaar. Rob Banken: altsax, klarinet, basklarinet en dwarsfluit. Simon Raman: drums. Vertaling liedteksten en coaching: Louis van Beek.Techniek: Geert De Wit (licht en visuals) en Hendrik Muylaert (geluid). Kostuumadvies: Lies Maréchal. Coproductie: MoMeNT, met de steun van De Roma, cultuurcentrum MUZE en vzw Motives for Jazz. Met dank aan: ccBe. Meer info: www.bos-voet.be