Fink | All Give Tour + support: Sophie Hunger

Bluesy singer-songwriter voor fans van José González, Ry X en Patrick Watson.

De Brit Fin Greenall zette zijn eerste stappen in de muziekwereld als dj, remixer en producer. In 2000 verscheen onder artiestennaam Fink het elektronica-album Fresh Produce, dat uitkwam op het gerenommeerde Ninja Tune-label. De reacties waren unaniem positief, maar in 2006 besloot Fink het roer volledig om te gooien. Hij bracht met Biscuits for Breakfast een pure singer-songwriterplaat uit, waar de beats en blieps vervangen werden door breekbare akkoorden en Finks melancholische bluesstem. Vanaf dat moment was Fink niet meer enkel Fin Greenall, maar werd het project een band met naast Greenall ook Guy Whitaker (bas) en Tim Thornton (drums) aan boord. Biscuits for Breakfast was een waanzinnig succes en Fink schoot naar de top van een nieuwe generatie singer-songwriters.

Greenall had er toen al een hele hoops samenwerkingen met artiesten als John Legend, Banks en Amy Winehouse. Met die laatste schreef hij de song Half Time, die verscheen op de Winehouse-verzamelaar Lioness: Hidden Treasures.

In 2014 en 2015 bracht Fink met Hard Believer en Horizonatlism een prachtig tweeluik uit, waarop hun unieke sound verder uitgepuurd werd. De track Looking To Closely belandde op de sountrack van verschillende Amerikaanse tv-series en de Will Smith-film Collateral Beauty. In 2017 besloot Greenall dat het tijd was om terug te keren naar de roots. Fink's Sunday Night Blues Club Vol. 1 werd en onvervalste, rauwe bluesplaat die zonder franjes werd opgenomen op zijn appartement in Berlijn. Het oorspronkelijke zijproject werd een heerlijke en volstrekt eerlijke plaat, ver weg van alle studiotrucjes. Datzelfde jaar kwam met Resurgasm alweer de negende studioplaat uit, die hij dit najaar aan je voorstelt in De Roma.

In 2015 stond hij al eens in De Roma met Horizontalism. Ondertussen zijn we alweer vier jaar verder en is Finks status als onnavolgbare live-artiest alleen maar versterkt. Fans van José González, John Legend en Patrick Watson: deze is niet te missen!