FISHERMAN'S FRIENDS

De gladde Danny, een muziekproducent uit Londen, is samen met zijn collega's in het prachtige vissersdorp Port Isaac, Cornwall voor een vrijgezellenfeest. Ze komen per toeval terecht op een optreden van de Fisherman’s Friends, een groep zingende vissers die 'de beste hits van 1752' brengen. Danny ziet wel iets in de authentieke klank van de vissers en wil een plantencontract aanbieden. Maar de norse vissers zijn niet happig op buitenstaanders...

Fisherman’s Friends brengt het rurale Engeland samen met het stedelijke en vertelt een verhaal van oude tradities en nieuwe hypes. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep zingende vissers uit Cornwall, Fisherman’s Friends, die in 2009 ontdekt werd door een BBC radiopresentator. Ondanks een royale platendeal en optredens op onder meer Glastonbury, bleven ze aan het werk als visser.

Credits

REGIE: CHRIS FOGGIN; GENRE: KOMEDIE, DRAMA; MET: JAMES PUREFOY, MEADOW NOBREGA, DAVID HAYMAN; 2019; ENGELAND; 1U52; ENGELS GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Pers

“In 2010 tekenden de Fisherman’s Friends bij Universal Music Group, een van de grootste muzieklabels ter wereld. Hun eerste album bij Universal bereikte een publiek tot ver buiten de thuishaven Port Isaac, behaalde goud in het Verenigd Koninkrijk en ontving een ereprijs van de BBC. Niet slecht voor een bende oude knarren met nog veel oudere liedjes op hun repertoire. “ Regisseur Chris Foggin heeft rond het waargebeurde succesverhaal een film gebreid als een warme trui, tenminste voor wie niet de kriebels krijgt van formulaire feelgoodmovies.” (FILMMAGIE.BE)

“Je weet vooraf hoe het afloopt, en ook dat Danny ontdekt waar het in het leven echt om draait: gezin, vriendschap, solidariteit. Maar als de chemie deugt, zoals hier, hoor je zo’n sprookje graag opnieuw.” (NRC.NL)

“Best knap dat regisseur Chris Foggin en zijn acteurs van het zwabberende formulescript iets leuks en gezelligs weten te maken.” (DE VOLKSKRANT)