i.s.m. Flamenco Biënnale Nederland Flamenco Criollo: Aruán Ortiz Ensemble

CORONA-UPDATE: het concert van Aruán Ortiz Ensemble wordt verplaatst van 27 januari 2021 naar 17 november 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. 

Wereldse 'flamenco jazz' voor fans van Dani de Morón, Vicente Amigo, Roberto Fonseca en Souad Massi.

Afrika, Spanje en Cuba ontmoeten elkaar in een avontuurlijke mix van spannende flamenco en wervelende Afro-Cubaanse ritmes. De Cubaanse pianist Aruán Ortiz, die in zijn eigen werk jazz en klassiek combineert, stelde op verzoek van de Flamenco Biënnale Nederland een uniek ensemble samen dat de roots van de flamenco opzoekt.

Musici uit Marokko, Palestina, Cuba, de VS en Spanje brengen melancholische klanken uit Al-Andalus samen met ritmes uit andere werelddelen in verrassende hedendaagse composities. Ontdek hoe Moorse melodieën via Spanje naar het koloniale Cuba reisden in de 17e en 18e eeuw. Viva la revolución de la música!

“Aruán Ortiz is one of the most versatile and exciting pianists of his generation”, schreef Downbeat over zijn soloalbum Cub(an)ism, en beoordeelde het met vijf sterren. Ortiz migreerde in 2008 van Cuba naar New York en bouwde snel een flinke naam op met werk voor o.a. jazzensembles, orkesten, kamermuziek en films.

www.flamencobiennale.nl

Credits

Aruán Ortiz: piano en muzikale leiding
Malika Zarra: zang
Yillian Cañizares: zang en viool
Rafael de Utrera: flamencozang
George Ziadeh: luit
Martin Meléndez: cello
Fernando Favier: flamenco- en Afro-Cubaanse percussie
Inor Sotolongo: Afro-Cubaanse percussie
Niurka Agüero: Afro-Cubaans dans
Karen Lugo: flamencodans