i.s.m. Flamenco Biënnale Nederland Flamenco Criollo: Aruán Ortiz Ensemble

Door de coronacrisis moet De Roma de deuren in 2020 noodgedwongen sluiten. Het concert van Aruán Ortiz Ensemble dat gepland stond voor 27 januari wordt verplaatst naar 17 november 2021. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. Door tijdelijk te sluiten hopen we de coronastorm heelhuids door te komen en er in januari 2021 weer voor de volle 100% te staan. Dank voor je begrip. Klik hier voor meer info over onze sluiting.

Wereldse 'flamenco jazz' voor fans van Dani de Morón, Vicente Amigo, Roberto Fonseca en Souad Massi.

Afrika, Spanje en Cuba ontmoeten elkaar in een avontuurlijke mix van spannende flamenco en wervelende Afro-Cubaanse ritmes. De Cubaanse pianist Aruán Ortiz, die in zijn eigen werk jazz en klassiek combineert, stelde op verzoek van de Flamenco Biënnale Nederland een uniek ensemble samen dat de roots van de flamenco opzoekt.

Musici uit Marokko, Palestina, Cuba, de VS en Spanje brengen melancholische klanken uit Al-Andalus samen met ritmes uit andere werelddelen in verrassende hedendaagse composities. Ontdek hoe Moorse melodieën via Spanje naar het koloniale Cuba reisden in de 17e en 18e eeuw. Viva la revolución de la música!

“Aruán Ortiz is one of the most versatile and exciting pianists of his generation”, schreef Downbeat over zijn soloalbum Cub(an)ism, en beoordeelde het met vijf sterren. Ortiz migreerde in 2008 van Cuba naar New York en bouwde snel een flinke naam op met werk voor o.a. jazzensembles, orkesten, kamermuziek en films.

www.flamencobiennale.nl

Credits

Aruán Ortiz: piano en muzikale leiding
Malika Zarra: zang
Yillian Cañizares: zang en viool
Rafael de Utrera: flamencozang
George Ziadeh: luit
Martin Meléndez: cello
Fernando Favier: flamenco- en Afro-Cubaanse percussie
Inor Sotolongo: Afro-Cubaanse percussie
Niurka Agüero: Afro-Cubaans dans
Karen Lugo: flamencodans