Frank Mercelis & VRT Bigband présentent Aznavour 100 'Hier encore'
Sponsor: ism VRT Radio Bene

Charles Aznavour, één van ’s werelds grootste entertainers met een palmares van meer dan 1200 chansons, is niet weg te denken uit de muziekgeschiedenis. Op 22 mei 2024 zou hij honderd jaar geworden zijn. Deze herdenking is voor Frank Mercelis en de VRT Bigband dé gelegenheid om de handen in elkaar te slaan.

Voor Frank Mercelis is dit project een persoonlijke droom. De muziek van Aznavour is een onuitputtelijke inspiratiebron voor zijn eigen chansoncollectief Eddy et les Vedettes. Met zijn ervaring in talrijke bezettingen en voorstellingen is hij de uitgelezen persoon om dit project vorm te geven.

De VRT Bigband blinkt al meer dan een decennium uit in haar veelzijdigheid en enthousiasme om nieuw repertoire te ontdekken. Onder de deskundige leiding van dirigent Dree Peremans maken ze zich verschillende genres eigen, van swing, standards, bebop, hedendaagse arrangementen, en nu … chansons.

Aznavour 100 ‘Hier encore’ is een aangrijpende hommage aan een o zo herkenbaar stemgeluid, met een prikkelende combinatie van zijn bekendste chansons als La Bohème, She en For Me Formidable, afgewisseld met een verrassend, minder roemrijk repertoire. Niet te missen!