Glenn Miller Orchestra

Begin 2020 vierde het Glenn Miller Orchestra haar 35-jarig jubileum onder leiding van bandleider Wil Salden. Naar aanleiding van dit heugelijke feit startte de band een jubileumtour met een overvolle kalender. Corona maakte hier abrupt een einde aan, maar vanaf 2022 keert de bigband terug naar alle grote Europese podia. 35 Jaar Glenn Miller Orchestra is de naam van het programma en tevens de titel van het nieuwe album, uitgebracht bij MCP Sound.

Het orkest, genoemd naar de grote Amerikaanse jazztrombonist en bigbandleider uit het interbellum, toont aan dat swingmuziek nog steeds niet aan populariteit heeft ingeboet. De kans om een grote bigband live aan het werk te zien is echter zeldzamer geworden. Gelukkig beschikt Wim Salden al sinds jaar en dag over zeer professionele muzikanten, die geroutineerd deel uitmaken van de band en als geen ander het swinggevoel in de vingers hebben. In totaal staan 16 topmuzikanten op het podium.

Zwaartepunt van het programma blijft natuurlijk de muziek van Glenn Miller, maar andere beroemde orkestleiders uit die tijd worden niet vergeten. Denk aan de geweldige composities van Woody Herman, Count Basey en Harry James en Les Brown. Naast deze instrumentale stukken, is er ook een belangrijke rol weggelegd voor zangeres Eva Buchmann en close-harmony groep The Moonlight Serenaders. Zij brengen nummers van de beste zangeressen uit dit tijdperk, zoals Ella Fitzgerald en Doris Day.

www.glenn-miller.eu