Hiatus Kaiyote And We Go Gentle Tour

Hiatus Kaiyote is one of a kind. Het kwartet uit Melbourne liet zich in 2012 opmerken met de LP Tawk Tomahawk en brak in 2015 wereldwijd door met het album Choose Your Weapon. In korte tijd scoorde de band twee Grammy-nominaties voor beste R&B-nummer en werd hun muziek o.a. opgemerkt door Erykah Badu, wijlen Prince en het koningskoppel Jay-Z en Beyonce. In 2021 staat de band terug op het wereldtoneel na een moeilijke periode, frontvrouw Naomi ‘Nai Palm’ Saalfield overwon borstkanker, en dit met het derde album Mood Valiant.

De muziek van Hiatus Kaiyote is een bijzonder funky blend van jazz, soul en elektronica. Sommigen noemen het neo-soul of future soul, zelf houden de bandleden het bij wondercore. En wonderlijk klinkt het samenspel van Nai Palm (gitaar en vocals) met Paul Bender (bass), Simon Marvin (keys) en Perrin Moss (drums) zeker wel. Voor het nieuwe nummer Get Sun werkte de band bovendien samen met Arthur Verocai. De Braziliaanse componist en producer zorgde tijdens een opnamesessie in Rio de Janeiro voor hitsige blazers en filmische strijkers.

Zo is Hiatus Kaiyote klaar voor een nieuw decennium. Anno 2021 klinkt hun muziek vrijer en rijker dan ooit. De vier topmuzikanten laten jazz- en soulritmes uit de pas lopen en experimenteren met stevige beats en psychedelische effecten. Het resultaat is hypnotisch en uitdagend, vitalistisch en hoopvol. En we zijn er zeker van: live in De Roma overdonderend en aanstekelijk!