Ik ben geen racist, maar... door Moussa Don Pandzou met o.a. Young B en Mahina
Sponsor: i.s.m. Platform 21/03 - Sta op tegen racisme

Niemand noemt zichzelf racist, maar we leven wel in een maatschappij waarin racisme een grote stempel drukt op ons denken en doen. Op de Internationale Dag tegen Racisme nemen we dit structurele probleem en de persoonlijke impact ervan onder de loep. Voorbij individuele vingerwijzingen gaan we op onderzoek naar de historische wortels van racisme als systeem en de manier waarop mensen dit verinnerlijken. 

Gastheer voor deze avond is Moussa Don Pandzou, co-auteur van het boek Yaya Na Leki (EPO, 2021), jeugd- en vormingswerker over racisme, discriminatie en dekolonisatie. Samen met zijn gasten verkent hij de impact van het koloniale verleden op onze samenleving, en bespreekt hij de verantwoordelijkheid die elk van ons draagt in het bestrijden van racisme vandaag. 

Verwacht je aan een rijkgevulde avond met woordkunst door onder meer de Antwerpse rapper Young B, theatermakers Jennifer Baez Matos en Ayoub Sadik, en gesprekken met Khalid El Hatri van Young Fenix en Yasmina Akhandaf van het feministische collectief BOEH! We sluiten af met een bijdrage van de veelzijdige artieste Mahina Ngandu.

We houden deze avond ook rekening met de ramadan en iftar (er worden kleine versnaperingen voorzien).