Intergalactic Lovers

Guess who’s back! Intergalactic Lovers schieten nieuwe muziek de ether in én kondigen een nieuw album aan. Om het helemaal mooi te maken doen ze er een daverend concert in De Roma bovenop. Geloof het of niet, maar het is de allereerste keer dat Lara Chedraoui en haar onverwoestbare band in Borgerhout op de planken staan. Niet te missen!

Vier jaar na de release van hun derde album Exhale zijn de Lovers helemaal klaar om het volgende hoofdstuk aan te vatten in hun intergalactisch liefdesverhaal. Na een lange onderbreking en enkele persoonlijke tegenslagen is de honger groot om opnieuw voor een live publiek te spelen. Dat lieten ze al zien tijdens hun zeer geslaagde rentree in de Marquee tijdens de mini-editie van Pukkelpop 2021.

De nieuwe muziek klinkt vertrouwd en verrassend tegelijk. Meer dan ooit lonkt het viertal naar de dansvloer en gaandeweg introduceren ze een pak elektronische invloeden. Het is dan ook geen toeval dat ze voor de nieuwe muziek in zee gingen met Luuk Cox (Shameboy, Girls in Hawaii, Compact Disk Dummies). Hun typerende aanstekelijke melodieën en de innemende zang van Lara Chedraoui verbinden alles met elkaar. Dit is een expeditie naar nieuw muzikaal gebied, maar met een rugzak vol heerlijke indie popsongs.

Eerste single Bobbi is een lied over liefde in al zijn vormen en viert de terugkeer van Intergalactic Lovers naar hun geliefde publiek. Het heeft lang genoeg geduurd. Zoals Lara het zegt: "Hoe corny dit ook mag klinken, Bobbi staat symbool voor de enorme magie die we allemaal kennen als l-i-e-f-d-e. En wat hebben we die liefde nodig op dit moment! Beschouw Bobbi als je dagelijkse dosis natuur en leven, je metgezel in donker en licht. Deze song is de reminder dat liefde er altijd zal zijn, ook in deze bizarre en vervreemdende tijden. Join our Intergalactic Mission. Spread the word: love is a-coming!"

De opvolger van Bobbi is het innemende, duistere Crushing: een nummer dat zich in je systeem nestelt voor je er erg in hebt. Lara Chedraoui: "Lovers leave but their lovenever really dies. Once enclosed in my heart I find itimpossibletostoplovingthe ones Ioncelet in.We cross and meet people in our lives,we embrace them and then wehave to let them go.Crushing is the feeling everyone on this planet encounters,a broken heart, losingsomeone and realizing after a while that every lovelost isalsoa gift in a way,that love and thesharedstories never die." Bij Crushing hoort ook een video: het eerste deel van een betoverende retrograde videotrilogie die Lara samen met regisseur Charlotte De Cort maakte.