Jakob Bro Quartet

Veelbelovende Amerikaans-Scandinavische jazz voor fans van Thomas Morgan, Joey Baron, Jon Christensen en Palle Mikkelborg.

De Deense gitarist Jakob Bro krijgt al jaren lof voor zijn gelaagde spel en ruimtelijke klank. Niet alleen bij het publiek, want zijn werk wist net zo goed jazzgroten als Paul Bley, Bill Frisell, Lee Konitz, Paul Motian, Tomasz Stańko en Kenny Wheeler te bekoren. Daarnaast weet hij zich te omringen met de strafste muzikanten. Larry Grenadier is meest bekend om zijn werk met Brad Mehldau, Mark Turner speelde recent mee met Ibrahim Malouf en Joey Baron is o.a. de vaste drummer van John Zorn.

Het jaar 2018 betekende de grote doorbraak voor Jakob Bro dankzij de albums Returnings en Bay of Rainbows, die hij met zijn vaste trio opnam. In 2019 breidde hij het trio uit tot een kwartet en trad hij in wereldpremière op tijdens het BRAND!-festival in Mechelen. Het uitverkochte concert werd enthousiast onthaald en deed onmiddellijk uitkijken naar meer, zo volgde ook al een optreden in de beroemde jazzclub The Village Vanguard in New York. Momenteel werkt de Deense wonderboy aan een nieuw album, dat hij opnam tijdens een live sessie in Jazzhus Monmartre in Kopenhagen en waarvoor hij opnieuw tekende bij het prestigieuze ECM-label.

Niet toevallig paseert de komende releasetour van het Jakob Bro Quartet in De Roma. Bro begeleidde in 2019 een fel gesmaakte masterclass met studenten van het Antwerpse conservatorium. Die week maakte hij kennis met de magie van De Roma tijdens het concert van Anouar Brahem en droomde hij van een optreden in onze zaal. Die kans krijgt hij nu, en ook wij kijken daar nu al naar uit!

Credits

Jakob Bro: gitaar
Larry Grenadier: contrabas
Joey Baron: drum
Mark Turner: saxofoon