Jan De Smet Solo en zonder veel cinema Muziek Aan Tafel in AMOR

In de loop van zijn nu al tweeënvijftig jaar durende muzikantenbestaan heeft zanger/componist/tekstschrijver/muziekliefhebber en multi-instrumentalist Jan De Smet (1953)een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld.Een deel daarvan kon hij 32 jaar lang kwijt bij De Nieuwe Snaar. Maar heel wat van dat specifieke materiaal kwam hierdoor slechts sporadisch aan de oppervlakte. Omdat Jan De Smet een muzikale omnivoor is zijn bijna alle denkbare muziekstijlen hierin vertegenwoordigd. Na het mooie einde van De Nieuwe Snaar in 2013 wordt dit repertorium nu ook publiek gemaakt in deze solo- voorstelling.

Onweerstaanbare drang is hier de oorzaak van. Zichzelf begeleidend op een zestal verschillende instrumenten (wees gerust : nooit allemaal tegelijk) zal Jan zich Solo en zonder veel Cinema overleveren aan het repertorium dat zich die dag zal aandienen. Veel eigen ( soms onbekend ) werk, maar ook “Muzikale Monumentenzorg” waarbij het werk van Wannes van de Velde, Drs.P , Bob Dylan, Jaap Fisher, Georges Brassens e.v.a. springlevend wordt gehouden. Onmisbaar zijn ook de verhalen en de grappige anekdotes rond en over het zorgvuldig uitgekozen materiaal. Het repertorium is (soms) meertalig en kan bindtekstgewijs aangepast worden aan de noden, interesses en wensen van het aanwezige publiek. Die interactie kan voor alle partijen zeer inspirerend werken.

Muziek Aan Tafel vindt plaats in AMOR, de zaal naast De Roma. Het concept is eenvoudig. Je reserveert vooraf een tafel voor jou en je gezelschap. Voor de vaste prijs van € 50 euro pp (exclusief drank) krijg je een driegangenmenu (vis of vegetarisch) vervolgens een volwaardig concert voorgeschoteld.