Jane Birkin

Mode-icoon. Moeder. Sekssymbool. Actrice. Zangeres. Eeuwige muze van Serge Gainsbourg. Jane Birkin is het allemaal. Na het tragische verlies van haar dochter Kate in 2013 verdween de flamboyante artieste, 74 intussen, even uit de schijnwerpers. Maar ze vocht terug, sterk als altijd, en vond via haar muziek een weg om uit de donkerte te klimmen.

Met Oh! Pardon tu dormais, het eerste nieuwe album met eigen liedjes sinds Enfants d’hiver (2008), schreef La Birkin een verrassend luchtige plaat. Het was de bekende Franse componist en producer Etienne Daho die haar overtuigde om in haar oude dagboeknotities te duiken. Daar vond Birkin de inspiratie en kracht om haar verdriet om te zetten in 18 prachtige songs. Het album kwam eind vorig jaar uit en stimuleerde Birkin om opnieuw op de planken te staan.

Oh! Pardon tu dormais is een plaat zoals het leven. Ze meandert tussen pijn en hoop, tussen verlangen en verlies, tussen geluk en gemis. In de weemoedige teksten, afwisselend in het Frans en het Engels, proef je de hartverscheurende strijd van Jane Birkin, maar vooral ook de moed die deze iconische artieste heeft om te blijven geloven in de kracht van de kunst.

Jane Birkin: Oh ! Pardon tu dormais
Artistieke regie: Etienne Daho
Muzikale regie: Etienne Daho & Jean-Louis Piérot

Met:
Jane Birkin
Jean-Louis Piérot (piano, gitaar)
François Poggio (gitaar)
Colin Russeil (drums)
Marcelo Giuliani (bas)