Ket & Doc 2022 Belgische kortfilms uit 2022 - duur: 01:15 - Nederlands gesproken
Sponsor: J.E.F.

Ket & Doc, dat is ieder jaar vijf nieuwe kinderdocumentaires van Vlaamse bodem. In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind. En hun verhalen zijn allemaal waargebeurd. Deze derde lichting kinderdocumentaires ging in première tijdens de krokusvakantie 2022 op het JEF festival.

Bgirl Badli - Charlotte De Cort
Het danst in Mali’s hoofd. Als bgirl gaat ze van battle naar battle in de break scene, maar ze wil meer dan dat. Hoewel ze pas 14 is geworden, is ze van school veranderd en verhuisd naar Brussel, waar ze samen met haar zus haar eigen boontjes moet doppen. Ze wil nieuwe technieken leren, maar hoe moet ze haar weg vinden in die andere dansstijlen? En zal haar lichaam wel kunnen volgen? De stoere bgirl is ook een zoekende tiener die wil doorzetten om via dans haar eigenheid uit te drukken. 

GOALS - Florinda Ciucio
Charlotte en Husna zijn beste vriendinnen, ze wonen allebei in de Antwerpse wijk Luchtbal en spelen samen bij de voetbalclub City Pirates. Elke week gaan ze samen naar de training en in het weekend spelen ze hun wedstrijd. Ze dromen allebei van een professionele voetbalcarrière; wie weet schoppen ze het zelfs tot bij de nationale ploeg. Maar Charlotte’s talent valt op - na de zomer zal ze een transfer maken naar een beter team en dan moet ze op internaat. Binnenkort zal Husna haar beste vriendin moeten missen; enkel vanop de zijlijn zullen ze nog voor elkaar supporteren. Blijven de meisjes #friendshipgoals? 

Licht - Sarah Lederman
Julie verloor haar papa en mama op jonge leeftijd. Zij zocht een manier om dit verlies te verwerken en vond de kracht om door te gaan. Daarbij krijgt ze hulp van een bevriend Joods echtpaar, dat zich over haar ontfermt. In dit intimistische portret gaat een meisje, ondanks een immens verlies, de wereld tegemoet met wijd open armen.

Aikiddo - Annabel Verbeke
Aiko, een meisje van tien, trekt na de lockdown de stad in, op zoek naar nieuwe verhalen voor haar vlog. Doorheen de geluiden van de stad, hoort ze plots muziek. Nieuwsgierig gaat ze op onderzoek. Op verschillende plaatsen in de stad ontmoet ze andere kinderen die ritmisch of muzikaal uiting geven aan hun gevoelens. Samen zingend, beatboxend en dansend, vindt Aiko nieuwe vrienden. Dat mondt uit in een muzikaal feest, hoog boven de stad.

Voorbij de sterren - Sarah van Oostrum
In een fantasierijk gesprek gaat een bonte groep kinderen op zoek naar antwoorden op hun vragen over het mysterie van leven en dood. Aan de hand van een serie prachtige kijkdozen ontspint er zich een dialoog tussen jong en oud, met een schattig konijn in de hoofdrol.