Ket & Doc Belgische kortfilms uit 2020 - Totale duur: 42 min - Nederlands gesproken
Sponsor: JEF

Thom & Stoffel - regie: Sébastien Segers, Zaïde Bil
Thoms beste vriend is Stoffel, een oude shetlandpony. Overal waar Thom gaat, sjokt Stoffel achter hem aan. Thoms vader geeft therapie met paarden aan kinderen die anders zijn. Thom is ook een beetje anders. Hij wordt bijna 10 jaar oud en groeit volop. Kan Thom nog wel op Stoffel blijven rijden, nu zijn benen zo lang zijn geworden?
Download de lesmap via deze pagina van JEF.

Jules & ik - regie: Anne Ballon
Roos heeft een zus die Jules heet en die vroeger haar broer was. Dat is soms raar, al zal ze dat nooit luidop zeggen. Thuis gaat er veel aandacht naar Jules en dat vindt Roos niet altijd prettig. Toch ziet ze dat het leven van Jules niet eenvoudig is en probeert ze een goede zus te zijn. Het kan zo ingewikkeld zijn om op te groeien in een wereld waarin niets zeker of rechtlijnig is.
Download de lesmap via deze pagina van JEF.

Yaren en de zon - regie: Joren Slaets, Renate Raman
De tienjarige Yaren is wat zenuwachtig. Ze gaat naar een kamp voor kinderen die allemaal een belangrijk persoon in hun leven hebben verloren. Yarens moeder is vier jaar geleden gestorven en daar heeft ze het nog altijd moeilijk mee. Op kamp ontmoet ze de enthousiaste spring-in-’t-veld Kato. Dit wordt het begin van een bijzondere vriendschap.
Download de lesmap via deze pagina van JEF.

Boos - regie: Frederike Migom
Sommige kinderen worden vaak boos. Zo boos dat het thuis of op school niet meer houdbaar is. Veel mensen noemen hen stout, of onhandelbaar. Maar is dat wel zo? We ontmoeten deze kinderen in het kinderziekenhuis op de afdeling psychiatrie. Via een collage van gesprekken, foto’s en beelden ontdekken we waarom ze hier zijn, waarom ze zo boos zijn, en hoe ze zich daar zelf bij voelen.
Download de lesmap via deze pagina van JEF.