K.ZIA

Energieke mix van r&b, soul, trap en afrobeats voor fans van Lous and the Yakuza, Cleo Sol, Summer Walker en Tems 

Geboren in Brussel, woonachtig in Berlijn en opgegroeid over zowat de hele wereld: meet K.ZIA. Als energieke singer-songwriter mixt ze alternatieve r&b, soul, pop, trap en afrobeats tot een eigenzinnige muzikale blend.

K.ZIA, dochter van de Belgisch-Congolese Zap Mama-leadzangeres Marie Daulne en een Martinikaanse vader verbonden aan Cirque du Soleil, groeide op in een wereld vol circus en muzikale diversiteit. Het podium is haar thuis en dat voél je wanneer je haar ziet optreden. Zelf omschrijft ze zich als een ‘Afro-Europese mineraal’: door culturen en genres te versmelten, wil ze mensen met verschillende achtergronden samenbrengen om zo de liefde te vieren.

Sinds 2017 bouwt K.ZIA vanuit thuisstad Berlijn een carrière uit als onafhankelijke artiest. Sinds haar debuut-ep RED (2018) mocht ze zowel headlinen als openen voor artiesten als Sampa The Great, Omar Lyefook, Tayla Parx en Kota the Friend. Op haar recent uitgebrachte debuutalbum Genesis introduceert ze haar alter ego ZIA, die in het Frans zingt. Daarmee voegt ze een extra laag toe aan het uitgebreide muzikale spectrum dat ze nu al bestrijkt.