Lankum

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende corona-maatregelen kan het concert van Lankum helaas niet plaatsvinden op 16 april. In samenspraak met de artiest hebben we een nieuwe datum gevonden: 15 april 2022. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling. Bedankt voor je begrip.

Ierse dronefolk voor fans van The Dubliners, Swans, The Pogues en Godspeed You! Black Emperor.

Soms kom je bands tegen die iets volstrekt unieks doen. Lankum uit het Ierse Dublin is zo'n band. Toen het viertal in oktober 2019 The Livelong Day uitbracht op Rough Trade Records was meteen duidelijk dat dit een heel speciale plaat is. The Guardian gaf het album prompt vier sterren en schreef "Imagine a folk album influenced by the ambient textures of Sunn O))) and Swans, plus the sonic intensity of Xylouris White and My Bloody Valentine". De goede verstaander weet dan: het gaat hier om veel meer dan de zoveelste herinterpretatie van Ierse traditionals. Lankum slaagt erin songs als The Wild Rover, The Young People en Katie Cruel een intensiteit mee te geven waar je je op het eerste zicht niet aan verwacht. Ook live is de band niets minder dan een natuurkracht. Het Nederlandse 3voor12 (VPRO) plaatste hun concert op showcasefestival Eurosonic in januari 2020 in hun top 3 van het festival en schreef "man man man, allemachtig mooi". Soms moet dat niet meer zijn. Laat uw hart veroveren door Lankum!

Tickets voor het geannuleerde concert van Lankum in de Brusselse AB op 14 april 2020 zijn geldig voor het concert in De Roma op 15 april 2022.