Les Intranquilles

De openingsscène is meteen een schot in de roos: een idyllisch gezinsuitje naar het strand verglijdt naar een diep verontrustende situatie. Van dan af wordt het steeds duidelijker dat kunstschilder Damien, die een bipolaire stoornis heeft, opnieuw aan het ontsporen is. Zijn vrouw Leïla zit hem voortdurend fysiek achterna, probeert hem met de moed der wanhoop medicatie in zijn mond te proppen, en tracht hun zoontje Amine te behoeden voor de totale chaos.

REGIE: JOACHIM LAFOSSE; GENRE: DRAMA; MET: LEÏLA BEKHTI, DAMIEN BONNARD, GABRIEL MERZ CHAMMAH; 2021; BELGIË; 1U49; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

“Met Les intranquilles mocht onze landgenoot Joachim Lafosse dit jaar voor het eerst in de competitie aantreden op het Filmfestival van Cannes. Hij greep uiteindelijk naast de prijzen, maar laat dat u niet misleiden: dit is een uitzonderlijke film. Gevoelig, levenswijs, hard maar mededogend, en met de grootst mogelijke overgave geacteerd.” (DE MORGEN)

Les intranquilles is een schitterende, aangrijpende film die voor velen herkenbaar zal aanvoelen. Hij gaat over de impact van een mentale ziekte op een man, maar bovenal op een gezin.” (DE STANDAARD)

“Gevoelig, levenswijs, hard, maar mededogend, en met grote overgave geacteerd.” (DE MORGEN)

“In Les intranquilles komt de psychologische pingpong even hard aan, maar er zit een zacht kantje aan dat je niet verwacht.” (METRO)