Los Lobos + support: Boogie Beasts

Mexicaans-Amerikaanse 'roots rock' voor fans van Calexico, John Hiat, Gipsy Kings, Herbie Hancock en Santana.

De levende legendes van Los Lobos uit Los Angeles zijn al meer dan 40 jaar de Mexicaans-Amerikaanse trots van de ‘roots rock’. De groep van vijf hechte muzikanten ontstond begin jaren 70 en evolueerde van Mexicaans balorkest tot eclectische supergroep. Begin jaren 80 brak de band door bij het grote publiek dankzij hun cover van La Bamba van Ritchie Valens, uit de soundtrack van de gelijknamige film. Het avontuurlijke album Kiko uit 1992 deed Los Lobos dan weer uitgroeien tot een gevestigde waarde bij muziekliefhebbers wereldwijd. Het album is een waar meesterwerk met indrukwekkende songs, zowel muzikaal als tekstueel.

Miljoenen verkochte albums en verschillende prestigieuze awards later rusten de kranige mannen echter niet op hun lauweren. Nog steeds spelen ‘de wolven’ wereldwijd voor volle zalen en zijn ze hét keurmerk geworden voor wie houdt van rootsmuziek. Want nog meer dan voor hun grote successen, staan de heren van Los Lobos voor de melting pot die de hedendaagse Amerikaanse cultuur is. Muzikale stijlen als jarocho, andnorteño en Tejano, maar ook folk, country, doo-wop, soul, R&B, rock-'n-roll en zelfs punk… ze komen allemaal in de allerbeste versies samen in hun geweldige muziek.

Boogie Beasts verzorgt het voorprogramma met dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Boogie Beasts, twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten, vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en spelen met invloeden van The Black Keys, John Lee Hooker, Little Walter, RL Burnside én de vroege Stones.

NOOT:  het concert van Los Lobos werd verplaatst van 15 mei 2021 naar 3 april 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum