Lucinda Williams + support: L.A. Edwards

Onversneden countryrock en blues voor fans van Cowboy Junkies, Emmylou Harris en Bonnie Raitt

Met meer dan veertig jaar op de planken is Lucinda Williams één van dé iconen van de Amerikaanse countryrock. Met haar nieuwste album Good Souls Better Angels keert de zangeres-gitariste terug naar de gritty blues die haar als jonge singer-songwriter inspireerde en de basis legde voor haar indrukwekkende carrière.

Drie Grammy-awards, veertien opmerkelijke albums en talloze bekroningen waaronder Time’s Songwriter of the Year in 2001: Lucinda Williams hoort thuis in het rijtje der groten. Ze werd gecoverd door onder meer Emmylou Harris en stond aan de zijde van sterren als Elvis Costello, Willie Nelson en John Prine.

Op haar nieuwste album ontbindt ze al haar duivels. Letterlijk, want van haar nummers gaat een haast satanische kracht uit. Lucinda Williams zingt onverbloemd over de donkere krachten die de huidige wereld in zijn greep houden. Hoop is het enige antwoord. Inspiratie haalde ze onder meer uit de songs van Leonard Cohen, Bob Dylan en – god himself – Nick Cave. Geflankeerd door haar longtime-bandleden Stuart Mathis (gitaar), David Sutton (bas) en Butch Norton (drums) levert dat een beladen plaat op waarop Lucinda Williams strijdvaardiger klinkt dan ooit.

De support wordt verzorgd door L.A. Edwards, de formatie rond de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Luke Andrew Edward. Kom op tijd!