Marble Sounds + support: Porcelain id (solo)

Bezwerende indiepop voor fans van Sufjan Stevens, Damien Jurado en Ólafur Arnalds

Marble Sounds, de band rond frontman en bezieler Pieter Van Dessel, draait al meer dan tien jaar mee aan de top van de Belgische muziekscene. Een straffe prestatie, zeker als je bedenkt dat Van Dessel zelden de gemakkelijke weg kiest. Na het overdonderende succes van single Leave a Light on bleef de band zichzelf muzikaal uitdagen, onder meer met de komst van strijkers en piano.

Als geen ander slaat Marble Sounds een brug tussen postrock en keurig georkestreerde pop, met songs die altijd baden in een gezonde dosis melancholie. Anno 2021 verraste Van Dessel opnieuw met de prachtige nieuwe single Quiet, een schot in de roos. De bedwelmende piano, strijkers en vocale harmonieën voeren je mee naar een zinnenprikkelend universum, waar ook Sufjan Stevens, Damien Jurado en Ólafur Arnalds vertoeven.

Opvolger Never Leave My Heart licht de sluier over de sound van het langverwachte nieuwe album nog wat verder op. Vanuit een bezwerende piano en Van Dessels fluweelzachte stem ontvouwt de song zich tot een weelderig georkestreerde indiepopparel. Dit is het nieuwe Marble Sounds: meesterlijk opgebouwde songs die betoveren met virtuoze melodieën en klanken. 2022 wordt een ijkpunt voor de Belgische band: met de komst van het langverwachte vijfde album én een nu al onvergetelijk concert in De Roma.

De support wordt verzorgd door de Rwandese Hubert Tuyishime, aka Porcelain id. Met hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek. 

Foto Marble Sounds: Johannes Vande Voorde. Foto Porcelain id: Adel Seta