Marc Ribot's Ceramic Dog + support: Vitja Pauwels

Voor fans van: Tom Waits, Elvis Costello, The Lounge Lizards

Bijna zeven jaar na hun laatste passage keren Marc Ribot en zijn band Ceramic Dog terug naar Antwerpen voor een concert in De Roma. De iconische gitarist uit New Jersey maakte voor het eerst furore eind jaren 80 als sessiemuzikant voor onder andere Tom Waits en Elvis Costello. Bijna 40 jaar later geldt de Amerikaan nog steeds als één van de meest invloedrijke gitaristen op deze planeet en heeft hij meer dan 20 albums op zijn palmares staan.

Samen met bassist Shahzad Ismaily en drummer Ches Smith vormt hij Marc Ribot's Ceramic Dog, een punkjazztrio dat steeds de grenzen weet op te zoeken van het muzikale universum. De verschillende muzikanten verdiende hun strepen in de New Yorkse en Californische underground-, impro- en experimentele-rockscene. In 2023 kwam Marc Ribot's Ceramic Dog op de proppen met het fantastische album Connection, een avontuur doorheen genres als freejazz, avant-garde rock en post-punk. 

Vitja Pauwels

Vitja Pauwels is een Brusselse gitarist die naast z’n solowerk reeds z’n sporen verdiende bij o.a. Bombataz, Naima Joris, Lara Rosseel, Warm Bad,…In januari 2024 brengt hij met zijn band Early Life Forms een nieuwe plaat uit.