MIDSOMMAR

Een jong koppel reist naar het Zweedse platteland om samen het midzomerfeest te vieren. Wanneer de ceremonie van start gaat, wordt echter snel duidelijk dat er iets gruwelijks schuilt achter het feestgedruis. Wat begint als een idyllisch uitje ontaardt vliegensvlug in een bevreemdende kennismaking met de donkere rites en gewoonten van het dorp.

Hereditary, de eerste langspeelfilm van regisseur Ari Aster, werd beschouwd als één van de beste (en engste) films van 2018. Bereid u voor om ook ditmaal op het puntje van uw stoel te zitten wanneer het feest van de zonnewende haar geheimen één voor één prijs geeft. De cinema van Ari Aster is even schatplichtig aan Bergman en Tarkovsky als aan de conventies van het horrorgenre. Dat maakt hem tot één van de meest interessante opkomende talenten van de onafhankelijke Amerikaanse cinema.

Credits

REGIE: ARI ASTER; GENRE: HORROR, DRAMA; MET: WILL POULTER, FLORENCE PUGH, JACK REYNOR; 2019; VS; 2U27; ENGELS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen

Op het Santa Barbara International Film Festival won actrice Florence Pugh de Virtuoso Award voor haar vertolking in Midsommar.

Pers

“Vorig jaar verraste debutant Ari Aster met de fel gehypete maar uitstekende horrorfilm Hereditary. Anderhalf jaar later overtreft de jonge regisseur zichzelf met Midsommar, een atypische brok folkhorror die het verdient om een klassieker te worden.” (DE MORGEN)

Midsommar is niet alleen een zeldzame horrorfilm die iets te vertellen heeft, maar ook simpelweg een belangrijke film. Als het huivergenre volwassen wil worden, dan moet het de weg opgaan van Midsommar. Of hoe Ari Aster een The Shining voor de generaties Y en Z heeft gemaakt.” (VERTIGO)

Midsommar is een onvoorstelbare trip te midden van angstaanjagend opgewekte Zweden.” (DE VOLKSKRANT)