Nits
Sponsor: ism Nostalgie

Eigenzinnige artpop voor fans van Herman Brood, Tröckener Keckx en Gruppo Sportivo

Nits is al vijfenveertig jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Met hun eigenzinnige oeuvre en hits als In The Dutch MountainsNescio en Adieu, Sweet Bahnhof bouwden ze wereldwijd een trouwe schare fans op. Live zijn Nits een ware belevenis. Hun concerten getuigen van dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie. Altijd met een vette knipoog.

Na een uitstapje richting theater, een creatieve samenwerking met het Scapino Ballet, keert de Amsterdamse groep rond Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert-Jan Stips, weer volop terug naar de muziek. Eind november verschijnt hun gloednieuwe album Knot, opgenomen in hun befaamde Werf-studio in Amsterdam.

Een concert van Nits is een ontdekkingsreis. Ze staan nog steeds op het podium met dezelfde kinderlijke nieuwsgierigheid als in de beginjaren. Nieuwe songs krijgen op het podium hun debuut, de band zoekt en vindt. Klassiekers worden ontrafeld en in een nieuw jasje gestoken, zoals het de beste traditie van de artpop betaamt. Stap mee aan boord en laat je meevoeren naar het unieke universum van één van de grootste bands uit de Nederpop.