ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Once Upon a Time in Hollywood blikt terug naar Hollywood in de zomer van 1969. De filmindustrie beleeft er de laatste dagen van een gouden tijdperk en oude beroemdheden moeten plaats ruimen voor jong, aanstormend talent. Ook de carrières van tv-acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntman (Brad Pitt) zitten in het slop. Tijdens hun zoektocht naar nieuwe acteeruitdagingen en eeuwige roem wordt Hollywood plots opgeschrikt door de moord van de Manson Family op Sharon Tate.

De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en werd er door de pers unaniem lovend onthaald als het beste wat Tarantino het afgelopen decennium afleverde. Met een glansrol voor het duo DiCaprio-Pitt die voor de eerste keer samen voor de camera staan. Een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk.

Credits

REGIE: QUENTIN TARANTINO; GENRE: KOMEDIE, DRAMA; MET: LEONARDO DICAPRIO, BRAD PITT, MARGOT ROBBIE; 2019; VS; 2U39; ENGELS GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Prijzen

De hond Brandy die meespeelt in Once Upon A Time in Hollywood won op het Filmfestival in Cannes Cannes de Palm Dog – een award die enkel aan honden uitgereikt wordt. De film werd op hetzelfde festival genomineerd voor de Palme d’Or. Op de People’s Choice Awards USA werd de film genomineerd voor Favorite Drama Movie en Favorite Drama Movie Star (Brad Pitt + Leonardo DiCaprio)

Pers

“Quentin Tarantino doet het opnieuw: Once Upon a Time in Hollywood, zijn meanderende portret van een handvol kleurrijke figuren in het Los Angeles van 1969, is een van de beste films uit zijn carrière. Minder geweld, meer ziel.” (DE MORGEN)

“Zonder al te veel te verklappen, kunnen we zeggen dat Tarantino een finale aflevert die je alle hoeken van de kamer laat zien, maar je veilig met beide voeten op de grond laat landen. Een twist die bewijst dat zijn morele kompas dan toch niet tilt slaat, en dat dwingt respect af.” (FILMMAGIE)

Once upon a time in Hollywood is geen retour naar die grote vorm van weleer, het is een transformatie. De grootste fanboy van allemaal is eindelijk matuur geworden.” (DE STANDAARD)

 

Alle data

14:00
Balkon
zittend
Koop tickets
20:00
Balkon
zittend
Koop tickets