ONLY YOU

Elena, 35, en Jake, 26, ontmoeten elkaar op oudejaarsavond, bikkelend om dezelfde taxi, die ze dan maar besluiten te delen. Na de rit gaan ze niet gewoon elk hun eigen weg. De toevallige ontmoeting blijkt het begin van een passionele relatie. Na slechts enkele weken gaan ze al samenwonen, en niet veel later volgen de eerste voorzichtige gesprekken over een gezin.

Terwijl de seizoenen voorbijvliegen, haalt de realiteit hen echter in. Verliefd worden was het makkelijke gedeelte. Kunnen ze elkaar blijven liefhebben als het leven hen niet alles geeft waar ze op gehoopt hadden?

Credits

REGIE: HARRY WOOTLIFF; GENRE: DRAMA; MET: LAIA COSTA, JOSH O'CONNOR, NATHALIE ARLE-TOYNE ; 2018; ENGELAND; 1U59; ENGELS GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Prijzen

Only You won op de het Dinard British Film Festival de Cinema Critics Award voor Beste Film.

Pers

“Samen met Elena en Jack leren we geleidelijk dat het leven zich niet aanpast aan de liefde, maar dat het omgekeerd wel kan, als je heel goed vasthoudt. Dit debuut van Harry Wootliff reikt daarom verder dan een drama over ivf en is voor iedereen die de kracht van liefde kent.” (FILMMAGIE)

“Elena en Jake zijn mooie personages, waarbij tederheid en sensualiteit van het scherm spatten.” (DE MORGEN)

“IVF is een onderwerp dat zich slecht leent voor films. Omdat het zo klinisch is, met ziekenhuizen en injecties, en het ingebakken idee dat alles vanzelf moet gaan… In Only You werkt het juist, omdat het over meer gaat dan ongewilde kinderloosheid; het gaat over het geloof in een onvoorwaardelijke liefde, die alles overwint en los kan staan van sociale verhoudingen, toekomstdromen en praktische tegenslagen.” (DE VOLKSKRANT)