Pak ze aan in De Roma
Sponsor: i.s.m. Pak ze aan de Turnhoutsebaan

Corona-update: de gespreksavond Pak ze aan in De Roma vindt plaats zoals gepland. Er worden maximaal 200 toeschouwers toegelaten. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht.

Verbeeldingskracht ligt aan de oorsprong van bijna alle belangrijke veranderingen. De Antwerpse creatieve actiegroep 'Pak ze aan de Turnhoutsebaan' stelde de huidige inrichting en gebruik van onze Turnhoutsebaan in vraag, begon te dromen en beseft nu dat een herinrichting eigenlijk elke dag een beetje meer onvermijdelijk wordt. De Turnhoutsebaan is veel meer dan een belangrijke toegangspoort. Rondom de baan wonen meer mensen dan in het centrum van de stad. In de buurt hangt bovendien een ambitieuze ondernemingsgoesting die je maar in weinig andere stadsdelen kan ontdekken.

Hoe de Turnhoutsebaan efficiënt uitbouwen tot de centrale en levendige kern in Borgerhout met veel plaats voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer en met voldoende aandacht voor volksgezondheid en klimaat? Op een participatieve manier trachten we tot antwoorden te komen met verschillende experten. Maarten Bral (landschapsarchitect bij Landschaap), Kris Peeters (mobiliteitsexpert), Thalia Verkade (auteur 'Het recht van de snelste') en Gisèle Vervoort (Kind & Samenleving - expert in inspraak en kindvriendelijke publieke ruimte) zorgen alvast voor input. Verwacht je aan een positieve en inspirerende avond die in goede banen geleid wordt door Karolien Huyghe en Yves Kibi Puati Nelen.

De avond is gratis, inschrijven verplicht!