Paul Weller + support: Le SuperHomard

UPDATE: het concert van Paul Weller op 20 mei 2022 wordt helaas geannuleerd, zie onderstaand bericht van de artiest. Tickethouders ontvangen van ons een e-mail met de terugbetalingsopties.

"Due to the ongoing Covid restrictions across Europe, it’s with huge disappointment and sadness that we will have to cancel our European shows in May (list dates). Paul and the band are devastated and it was an incredibly difficult decision to have to make. For all ticketing information including refunds, please go back to your original point of purchase.”

Britse poplegende voor fans van The Jam, The Style Council, The Stone Roses en Oasis.

Paul Weller is een van de invloedrijkste én meest diverse Britse artiesten van de laatste 50 jaar. Hij raakte in de jaren ’70 en ’80 bekend met de legendarische bands The Jam en The Style Council, maar sinds 1991 doet The Modfather het solo. Weller bracht de voorbije twee decennia maar liefst veertien soloplaten uit, waarop hij telkens weer op zoek ging naar nieuwe geluiden. De BBC noemde hem ooit “een van de meest gewaardeerde muzikanten en performers van de laatste 30 jaar” en zonder Paul Weller hadden bands als The Stone Roses, Oasis, Blur en Primal Scream misschien wel helemaal nooit bestaan. Na zijn postpunkperiode in The Jam en zijn soulplaten met The Style Council slaagde hij er de voorbije 30 jaar in om solo totaal uiteenlopende genres als rock, funk, free jazz en electronica moeiteloos aan elkaar te lassen.

Zijn laatste Belgische passage, in het Leuvense Depot in 2018, was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. De Morgen was erbij en besloot een laaiend enthousiaste recensie met de woorden “Na 42 jaar in de business hoeft Weller niets meer te bewijzen en kan hij precies doen waar hij zin in heeft. Een geruststellende conclusie: we kennen al genoeg artiesten die zich schaamteloos in routine wentelen”. Op 20 mei 2022 staat Paul Weller voor de allereerste keer in De Roma, we raden je aan deze levende legende niet te missen.

NOOT: het concert van Paul Weller werd verplaatst van 20 april 2021 naar 20 mei 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.