Ramadan Bazaar
Sponsor: FMV vzw, Boho2140, Voem vzw

Dit jaar overlappen de vastenperiodes voor verschillende gemeenschappen in ons land. Zowel ramadan als de paasperiode vallen samen in april. Daarom organiseert district Borgerhout samen met Voem vzw, FMV vzw, De Roma en middenstandsvereniging Boho2140 het evenement ‘#1kmsamenaantafel’, maar ook een nieuwe editie van 'Ramadan Bazaar' en tot slot ook een solidariteitsevenement. De festiviteiten gaan door op zaterdag 8 april.

De Ramadan Bazaar vind je tussen 13u en 19u terug in onze zaal. Hier staan proeverijen met typische iftarlekkernijen en standjes met versieringen of cadeaus voor het Eid-feest. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan workshops. Daarnaast voorzien andere aanwezige standen live demo’s, verschillende optredens en kinderanimatie. Startende ondernemers en sociaal-culturele organisaties krijgen bovendien de kans om tijdens het evenement hun producten te verkopen.

Tegelijkertijd zal op het Moorkensplein tussen 16u en 22u30 een solidariteitsevenement neerstrijken. Daar kan je deelnemen aan een grote paaseitjeszoektocht in het statige districtshuis, maar ook smullen van eiergerechten, gebakken in een gigantische pan.

Samen tafelen doen we vanaf 20u30 tot 22u30 en dit aan een 1 kilometer lange tafel doorheen Borgerhoutse straten, vormt de verbinding tussen de verschillende activiteiten.