Raymond 70

Wat moeten we over Raymond vertellen dat je nog niet weet? De man die zijn volk in het Vlaams leerde rocken en van de meest uiteenlopende muziekjes houdt, schuimt al sinds 1972 de podia af. Tegen wil en dank is hij uitgegroeid tot een icoon van de Belgische muziek. Veelzijdig muzikant. Begenadigd songschrijver. Bevlogen performer. Gewiekst entertainer. De invloed van Raymond van het Groenewoud valt nauwelijks te overschatten: zonder zijn lichtende voorbeeld geen Frank Vander linden, geen Stijn Meuris, geen Luc De Vos …

Na vijf decennia in het Belgische muzieklandschap is de grootmeester nog lang niet afgeschreven en blijft hij zijn ding doen, getuige hiervan onder meer de recente samenwerkingen met Slongs en Tourist LeMC. Eind 2015 ontbond Raymond zijn vaste begeleidingsgroep en ging onze zelfverklaarde tekstdichter, filosoof en clown succesvol solo verder met de tournee Kreten en Gefluister.

14 februari 2020 werd een nieuwe mijlpaal in het leven van dit Valentijnskind, want dan rondde Raymond de kaap van de zeventig. Al is het dan een pak later dan gepland, hoe kan Raymond dit beter vieren dan met een zinderend concert in zijn natuurlijke biotoop, op het podium, in De Roma. Voor deze uitzonderlijke gelegenheid trekt Raymond opnieuw alle registers open en trommelt hij zijn trouwe muzikanten op voor een feestelijk verjaardagsconcert: Raymond 70. Als extraatje krijg je er een blazerssectie én de projectie van historisch en recent beeldmateriaal bovenop. Onze jarige hopman swingt tussen vroeger en nu, grasduinend in zijn immense repertoire, met een lach en een traan en voorzien van de gepaste toeters en bellen.

Maak je klaar voor een unieke avond vol emotie, met nummers die variëren tussen intens  uitgepuurd en onverslijtbaar rockend. Niet te missen!

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD (ZANG, GITAAR, KEYBOARD); CESAR JANSSENS (DRUMS); MICH VERBELEN (BAS); BRAM WEIJTERS (KEYBOARDS, PERCUSSIE); RIK AERTS (GITAAR, ZANG); CARLO NARDOZZA (TROMPET); STEFAN BRACAVAL (FLUIT) 

NOOT: het concert werd verschillende keren verplaatst, de laatste keer van 17 december 2021 naar 1 september 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.