Remembered for a while (the days of Nick Drake) Annelies Van Dinter, Renée Sys, Jan Swerts, Gianni Marzo en Nicolas Rombouts Met special guests Rosa Butsi, Naima Joris, Guido Belcanto, Gregory Frateur, Frank Vanderlinden, Porcelain ID, An Pierlé en Paul Webb aka Rustin Man
Sponsor: ism Radio 1

Weinig woorden zo profetisch als die uit het nummer Fruit Tree: “Forgotten while you’re here, remembered for a while”. Nick Drake schreef deze frase niet lang voor zijn jonge overlijden in 1974, nu bijna 50 jaar geleden. Op een zucht gestrand van de 27 Club was deze muzikant bij leven even onbekend als briljant en zijn eerste decennia in het hiernamaals voorspelden een bijna volledige vergetelheid. Bij het ontluiken van de 21ste eeuw ontstond er echter een herinneringsgolf die Nick Drake tot een icoon verhief.

De betreurde jongeman (die nu 75 jaar oud zou zijn) kan anno 2024 onder andere Elton John, Bon Iver, Beck en Jose Gonzalez tot zijn immer groeiende schare fans rekenen en drukte postuum zijn stempel op muziek van R.E.M., Norah Jones en Elliot Smith. Nick Drakes vluchtige leven en introverte karakter hebben hem tot een moeilijk vatbare cultfiguur gemaakt: voor de ene is hij de getormenteerde kluizenaar die vergetelheid boven populariteit verkoos, voor de ander het toonbeeld van een muziekindustrie die genialiteit niet of te laat erkent. Voor anderen is hij vooral de componist en uitvoerder van tijdloze parels als River Man, Northern Sky en Pink Moon.

Om hommage te brengen aan de enigmatische Engelse bard én om de man achter de mythe te tonen, werkten bandleden Annelies Van Dinter, Renée Sys, Jan Swerts, Gianni Marzo en Nicolas Rombouts een prachtige voorstelling uit met zowel verhalen uit Drakes korte leven als interpretaties van zijn greatest hits die nooit hits geweest zijn, maar wel uitgroeiden tot gesmaakte vruchten van een te jong gekapte boom. Speciaal voor het concert in De Roma worden ze op het podium vergezeld door special guests Rosa Butsi, Naima Joris, Guido Belcanto, Gregory Frateur, Frank Vander linden, Porcelain ID, An Pierlé en Paul Webb aka Rustin Man.