RY X + support: Sandrayati
Sponsor: ism Live Nation

Intense, breekbare elektro-indiefolk voor fans van Bon Iver, José González en Sufjan Stevens

Zijn verstilde gitaarspel, zijn breekbare, ijle stemgeluid én een vleugje subtiele elektronica: meer heeft RY X niet nodig om je onder te dompelen in zijn dromerige muzikale universum. Met zijn warme, melancholische sound raakt de Australische singer-songwriter je recht in het hart.

Na het onwaarschijnlijke succes van minimalistische parel Berlin in 2013 veroverde RY X in geen tijd de wereld. Met zijn debuutalbum Dawn (2016) leverde hij meteen een meesterwerk af. De plaat maakte meteen duidelijk dat RY X een ongelooflijke songschrijver is die als geen ander de emoties van zijn luisteraars weet te controleren en te sturen.

RY X laat zich graag inspireren door desolate plekken in de natuur, zoals de Noorse fjorden of de bergen rond zijn woonplaats LA. Het levert haast sacrale songs vol weemoed op die altijd herkenbaar klinken, maar ook frivole zijwegen durven inslaan. Zowel op zijn tweede album Unfurl (2019) als bij Howling, zijn nevenproject samen met Frank Wiedemann, zoekt RY X de vernieuwing, zonder daarbij zijn roots te verloochenen. Begin dit jaar bracht de Australiër zijn voorlopig laatste album uit. Op Live from the Royal Albert Hall hoor je de volledige live-set die hij in de iconische zaal speelde samen met het London Contemporary Orchestra.

Live is RY X een unieke ervaring, zo bewees hij twee jaar geleden ook in de broeierige KluB C op Werchter. Met zijn nieuwe tour staat de nu al legendarische singer-songwriter voor het eerst sinds lang nog eens op Europese bodem. Niet te missen!

De support wordt verzorgd door de Indonesisch-Amerikaanse Sandrayati. In haar muziek verwerkt ze invloeden van over de hele wereld. Met haar prachtige stem zingt ze breekbare songs over identiteit, moed en liefde. Kom op tijd!

NOOT: het concert van 13 maart 2022 werd verplaatst naar vrijdag 26 augustus 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.