Sally Ghannoum Duo Muziek Aan Tafel in AMOR

Corona-update: de Muziek Aan Tafel met Sally Ghannoum Duo vindt plaats zoals gepland.

Sally Ghannoum is een Syrische artieste, film- en theatermaakster, ondernemer en mensenrechtenactiviste. Maar bovenal is ze een fenomenale zangeres. In AMOR dompelt ze je onder in de prachtige muziek van Syrië, haar geboorteland dat ze in 2015 moest verlaten door de vreselijke oorlog. Ze wordt daarbij begeleid door Mohamad Hussein op 'Bouzok', een traditioneel snaarinstrument. 

Sally Ghannoum was ook het brein achter twee Syrische restaurants in Antwerpen en werkte eerder als theatermaakster voor onder meer Arenberg en het Red Star Line museum. Haar succesvolle theaterstuk Mother Song, in samenwerking met Mokhallad Rasem, oogstte wereldwijd veel lof. Ze regisseerde ook meerdere kortfilms en werkte op de filmset samen met Adil en Bilal als taalcoach.

Zowel als muzikante als artieste brengt Ghannoum als geen ander verschillende culturen samen en slaat ze een brug tussen het Midden-Oosten en het westen. Of zoals ze het zelf zegt: “I believe that sharing culture through art, music and food are the best way to bring people's heart together. I can't carry my homeland with me, all I can carry is our culture in the version of music.”

Muziek Aan Tafel vindt plaats in AMOR, de zaal naast De Roma. Het concept is eenvoudig. Je reserveert vooraf een tafel voor jou en je gezelschap. Voor de vaste prijs van € 50 euro pp (exclusief drank) krijg je een driegangenmenu (vlees of vegetarisch) én vervolgens een volwaardig concert voorgeschoteld.