Snarky Puppy + support: Sirintip

“Maybe you didn’t notice, but this is Snarky Puppy’s world, and the rest of us only live in it." Zo omschrijft The New York Times het collectief Snarky Puppy. En of ze gelijk hebben! Snarky Puppy valt niet in een hokje te plaatsen. Een concert van deze creatieve bende topmuzikanten is een muzikale belevenis. Met een uitzonderlijke mix van jazz, funk, rock en r&b veegt Snarky Puppy alle muzikale conventies van het podium.

Snarky Puppy zag het levenslicht in 2004 in Texas. ‘The Fam’, zoals insiders het veelkoppige collectief noemen, telt intussen meer dan 30 ‘familieleden’. Die scharen zich in wisselende formaties van 8 tot 12 muzikanten rond bassist, componist en bandleider Michael League. Resultaat? Een mengeling van Amerikaanse muziekstijlen gekruid met oosterse, Europese en Latijns-Amerikaanse accenten. De roterende cast maakt dat geen enkel concert vergelijkbaar is. Ook al omdat Snarky Puppy zich nooit aan één setlist houdt en volop improviseert. Hoe uiteenlopend de muzikanten ook zijn, één ding hebben ze gemeen. Ze delen een grenzeloze liefde voor muziek en drijven elkaars creativiteit tot het uiterste.

De eerste tien jaar van hun bestaan opereerde Snarky Puppy in relatieve onbekendheid. Tot ze enkele jaren geleden zowel door pers als publiek werden uitgeroepen tot één van de belangrijkste jazzbands ter wereld. Sindsdien is hun opgang niet meer te stoppen. De drie Grammy Awards die Snarky Puppy won (Best R&B Performance in 2014 en Best Contemporay Instrumental Album in 2016 én 2017) maken meteen duidelijk dat Snarky Puppy veel meer is dan een jazzband. Om het nogmaals met de woorden van The New York Times te zeggen: “Take them for what they are, rather than judge them for what they’re not.”

Als support bij Snarky Puppy kondigen we Sirintip aan. De band met muzikanten uit Thailand, Zweden en de VS brengt drie continenten en culturen samen in een moderne mix van jazz, pop en elektronica!