Steel Pulse

Vintage UK reggae voor fans van Israel Vibration, Black Uhuru, Burning Spear en Bob Marley & The Wailers.

Terwijl de wereld in hoog tempo de verdoemenis in gaat voelt het legendarische Britse reggaecollectief Steel Pulse (nog steeds onder leiding van frontman David Hinds) dat het tijd is om de neergang een halt toe te roepen. Nieuwe plaat Mass Manipulation kijkt terug op de voorbije vier decennia, waarin de éminences grises van de reggae zich gespecialiseerd hebben in het optillen van de mensheid door hun heerlijke muziek. Eerste single “Stop You Coming And Come” is vintage Steel Pulse: tijdloze melodieën met catchy lyrics die je zo mee terug nemen naar een tijd van Afrikaanse dynastieën en gevechten voor rechtvaardigheid.

Al vier decennia lang is Steel Pulse een band van reggaerevolutionairen die vooraan op de barricades staat en erin slaagt jonge artiesten mee te inspireren. Mass Manipulation is het bewijs dat het niet te laat is om de heersende cultuur van wereldwijde hebzucht neer te halen en terug te keren naar een tijd van broederschap, kameraadschap en unity. De nieuwe plaat werd bedolven onder de lovende reviews, NPR noemde Steel Pulse “the last great old-school reggae band” en The Guardian schreef “David Hinds’ songwriting and Bob Marleyesque vocals have lost none of their plaintively galvanising qualities as he addresses social justice."

In 1979 stond Steel Pulse voor de eerste keer op het podium van De Roma, we zijn dan ook heel blij hen 42 jaar later (!) opnieuw te mogen verwelkomen. Reggae lives on!

NOOT: het concert van Steel Pulse werd verplaatst van 7 mei 2021 naar 6 mei 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.