Stefano Bollani Solo Piano Variations on Jesus Christ Superstar

CORONA-UPDATE: het concert wordt nogmaals verplaatst van woensdag 24 juni 2020 naar donderdag 11 februari 2021. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling.

Meeslepende en hoogstpersoonlijke pianomuziek voor fans van Enrico Rava, Tord Gustavson, Tigran Hamasyan en Paolo Fresu.

De Italiaanse pianist-componist Stefano Bollani blijft ons verbazen. De excentrieke muzikant, een absolute ster in zijn thuisland, brengt live in De Roma zijn versie van Andrew Lloyd Webbers musical Jesus Christ Superstar. Bollani was vijftien jaar oud toen hij voor de eerste keer de film zag. Hij was meteen onder de indruk van de muziek en de sfeer. De soundtrack zette hij eindeloos op repeat en de lyrics van elk nummer leerde hij vanbuiten. 

Nochtans speelde hij zijn favoriete nummers zelden voor een publiek. "Maar nu voel ik dat het moment eindelijk daar is om mijn eigen persoonlijke ode te brengen aan Webbers aria's, die voor mij altijd een grote bron van inspiratie zijn geweest", verklaart Bollani. "Ik heb gekozen voor de piano solo formula omdat ik het liefdesverhaal tussen de rockopera en mezelf zo het beste tot uiting kan brengen."

Het resultaat is de nieuwe cd en tournee, getiteld Piano Variations on Jesus Christ Superstar. Verwacht je aan een vrije, maar uiterst respectvolle, benadering van de nummers van Webbers meesterwerk. Een interpretatie op piano volgens de muzikale tradities, genres, stijlen en ontmoetingen die Bollani de afgelopen 30 jaar hebben gevormd tot de fantastische solist die hij vandaag is. Bij De Roma zijn we dan ook bijzonder vereerd dat we Stefano Bollani voor een tweede keer in Borgerhout mogen ontvangen. Niet te missen!

Foto © Valentina Cenni