Takuya Kuroda

Hedendaagse hybride jazz voor fans van Alfa Mist, Robert Glasper, Ezra Collective, Ambrose Akinmusire en Nubya Garcia.

Trompettist Takuya Kuroda werd geboren in Japan, waar zijn broer die trombone speelde in een bigband het vuur in hem aanstak. Hij vloog naar New York om aan het conservatorium te studeren en brak al snel door in de jazzscene daar. Zo nam hij deel aan DJ Premier’s BADDER Band, waarin hij meteen een centrale rol kreeg toebedeeld door z’n unieke hybride manier van spelen: jazz én funk met veel gevoel voor soul én hiphop. Als trompettist in de band van zanger José James maakte hij verder naam en faam.

Takuya debuteerde in 2011 met de zelfgeproduceerde plaat Edge, in sneltempo gevolgd door de albums Bitter and High en Six Aces. Voor het vierde album Rising Son tekende hij bij het prestigieuze Blue Note Record, voor nummer vijf Zigzagger bij Concord. Album Fly Moon Die Soon uit 2020 is z’n zesde en laatste wapenfeit. “Dit album gaat over de ironie die ligt tussen de grootsheid van de natuur en de obsceniteit van de menselijke natuur. Melodieën en grooves gaan heen en weer tussen spiritueel en laag-bij-de-gronds,” aldus Takuya zelf.

We zijn zonder meer benieuwd naar hoe die inspiratie en energie zich vertalen naar een live sessie in De Roma, mis deze zonder twijfel spannende jazzervaring niet!

Line-up

Takuya Kuroda - Trumpet
Corey King - Trombone
Lawrence Fields - Pianist
Rashaan Carter - Bass
Adam Jackson – Drums