TaxiWars + support: Tristan

Vernieuwende, funky jazz voor fans van dEUS, Robin Verheyen, KOKOROKO en Charles Mingus

Jazz leeft, jazz swingt, jazz borrelt en bruist als nooit tevoren. Met het funky album Artificial Horizon is ook TaxiWars na een tussenstop van drie jaar weer helemaal terug. Met nieuwe single Sharp Practice toont dEUS frontman Tom Barman dat hij ‘scherper’ staat dan ooit. Surfend op de golven van de nieuwe jonge Londense jazzscene die onder invloed van groepen en artiesten als KOKOROKO, Alfa Mist en Nubya Garcia aan een ongekende opmars bezig is, voegt TaxiWars een extra dimensie toe aan het Belgische jazzlandschap.  

De intense samenwerking tussen frontman Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre resulteert in een vernieuwende mix die zich verheft boven alle genres. Jazz, rock, hiphop, elektronica, poëzie … TaxiWars is het allemaal. Naast vernieuwing bouwt het project waarmee Barman een jarenlange droom in vervulling liet gaan, evengoed verder op de rijke jazztraditie uit het begin van de jaren zestig. Invloeden van jazzgrootheden als Archie Shepp, Charles Mingus en Pharaoh Sanders zijn nooit ver weg.

TaxiWars ademt de liefde van Barman en zijn topmuzikanten voor zowel jazz als  experiment. Het maakt van hun show een belevenis die blijft verrassen.  

De support wordt verzorgd door Tristan aka Isolde van den Bulcke. Stap mee in het avontuurlijke universum van één van de meest veelbelovende talenten uit de Belgische muziekscene en laat je onderdompelen in een wonderlijke mix van pop, jazz en ambient. Niet te missen!

NOOT: het concert van TaxiWars werd verplaatst van 17 februari 2021 naar 20 februari 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.