Teresa Salgueiro Alegria

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende coronapandemie wordt het concert van Teresa Salgueiro verplaatst van vrijdag 26 februari 2021 naar donderdag 24 februari 2022. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. 

Prachtige Portugese folk voor fans van Madredeus, Francisco Ribeiro, Dulce Pontes en José Alonso.

De wereldtournee van Teresa Salgueiro is genoemd naar een gedicht van José Saramago uit de bundel Provavelmente Alegria (1970). Zij speelde Alegria voor het eerst in Mexico waar ze Pilar Del Río, de weduwe van José Saramago, verraste met het eerbetoon aan haar man. In Alegria blikt Teresa Salgueiro terug op de laatste twaalf jaar van haar carrière, vanaf het moment dat ze Madredeus verliet in 2007 en een nieuw hoofdstuk begon als performer en producer. Met de albums O Mistério en O Horizonte kreeg ze een paar jaar later ook erkenning als singer-songwriter.

Naast origineel werk met nieuwe arrangementen, brengt Teresa live een selectie van songs die haar bewondering tonen voor folkmuziek uit verschillende windstreken en diverse culturele timbres. Stuk voor stuk warme herinneringen aan de plaatsen die Teresa gedurende jaar 32-jarige carrière heeft bezocht. Ze geven haar blik op de wereld weer, van de mens als bron van verandering. Ze illustreren haar unieke gave om haar blik te vertalen in muziek, met de veelzijdigheid van haar prachtige stem en bijgestaan door haar fantastische muzikanten.

 

Credits

Teresa Salgueiro: zang
José Peixoto: gitaar
Fábio Palma: accordeon
Carla Ribeiro: contrabas
Rui Lobato: drum, percussie en gitaar

Foto: Susana Pereira