The Antlers

Na een pauze van meer dan zeven jaar is The Antlers helemaal terug met een gloednieuw album. Green to Gold is het begin van een nieuwe periode voor de indieband rond Peter Silberman en Michael Lerner. Gedragen door Silbermans fenomenale, gouden stem en begeleid door de ingetogen drums van Lerner brengt The Antlers na al die jaren een vleugje licht in hun duistere oeuvre. Zopas verscheen ook de nieuwe EP Losing Light, met daarop vier songs van Green to Gold in een herwerkte versie. 

"A post-rock orchestra playing around a campfire... the sound of hard-won peace of mind, rendered in the lightest brushstrokes.” Zo omschrijft Pitchfork het nieuwe album van The Antlers. Terecht, want het zesde studioalbum van de New Yorkers is een hartverwarmende plaat die even hoopvol als gemoedelijk klinkt. In het land van Green to Gold schijnt de zon en vult de geur van een dampende kop koffie de ruimte.

Silberman: “De nieuwe sound is het resultaat van een groeiproces. Het heeft geen zin om terug te grijpen naar de energie van vijftien jaar geleden, simpelweg omdat ik niet meer dezelfde persoon ben als toen. En net zoals ik ben gegroeid als persoon en muzikant, geldt hetzelfde voor ons publiek. Green to Gold is de veruitwendiging van die idee van graduele verandering.”

De Green to Gold-tour volgt op de Hospice 10 Year Anniversary-tour uit 2019 waarop The Antlers de legendarische plaat uit 2009 integraal in een ingetogen, akoestische versie speelde. Voor het concert in De Roma op 6 april treden Silberman en Lerner aan met een full band.