The Divine Comedy

Meesterlijke melodieën, eigenzinnige teksten en een uitbundig, vaak hilarisch totaalspektakel waarin tal van muziekgenres samenkomen: in hun rijkgevulde carrière die intussen meer dan 30 jaar omspant, heeft The Divine Comedy een unieke plek veroverd in het muzieklandschap. Live staat de band uit Noord-Ierland als een huis. Met hemelse songs als National Express, A Lady of a Certain Age en Our Mutual Friend weten ze moeiteloos ieder publiek in te pakken. In De Roma stellen ze hun nieuwe album Charmed Life - The Best of The Divine Comedy voor dat begin februari 2022 verschijnt. 

Hoe uiteenlopend hun songs ook zijn, de sound van The Divine Comedy herken je onmiddellijk. Slechts 1 man is daarvoor verantwoordelijk: zanger, frontman en muzikaal brein Neil Hannon. Met de jaren blijft zijn stem aan charisma en schoonheid winnen. Als geen ander boetseert hij zijn songs tot pareltjes met een geheel eigen sfeer, zoals enkel de grootste songrijvers op onze planeet dat kunnen.

The Divine Comedy zoekt graag grenzen op. Hun naam is niet voor niets geïnspireerd op La Divina Commedia van Dante. Nu eens een rijkgevuld, exuberant muzikaal feest waarbij de melodieën als een spetterend vuurwerk de hemel verlichten, dan weer ingetogen en vol emotie. Dat Neil Hannon en de topmuzikanten die hij steevast rond zich weet te scharen je van je stoel zullen blazen, staat nu al als een paal boven water.