The Great Belgian Songbook

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor. Dat is het handelsmerk van The Great Belgian Songbook. Jo Hermans, het brein achter de band, maakte zijn eigen, Belgische variant op het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van de rock-’n-roll. Hij bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed, en doet dit met bekende en minder bekende nummers, jonge en oudere songs, maar elk met een verhaal en een bijzondere dynamiek. 

Intussen is The Great Belgian Songbook al aan zijn derde album toe en heeft de band een geheel eigen, warme sound ontwikkeld. Of het nu de vlekkeloze en lyrische trompet/bugelklanken zijn van Jo Hermans of de fratsen op allerlei keyboards en synths van toetsenwonders David Thomaere en Remko Kühne, de strakke drums van Marc Bonne of de funky baslijnen van Trui Amerlinck, de sound van deze band komt binnen. Op het nieuwe album wordt er ook nog eens gefeest, gedanst en plezier gemaakt.

Beleef een unieke reis door Belpopland en leer artiesten als Stromae, Balthazar of Soulsister opnieuw kennen in hun The Great Belgian Songbook-versie, want met al dit muzikaal talent samen op het podium in combinatie met ons nationaal muzikaal erfgoed is vuurwerk gegarandeerd!