This Is The Kit

Corona-update: het concert van This Is The Kit kan niet plaatsvinden op de geplande datum. Omdat we geen nieuwe datum hebben kunnen vinden, wordt het concert helaas geannuleerd. Alle tickethouders kunnen een terugbetaling aanvragen en ontvangen hierover een e-mail.  

Inspirerende singer-songwritermuziek voor fans van Sharon Van Etten, Sufjan Stevens, Feist, Josh Kaufman en Laura Marling.

This Is The Kit is de band van Kate Stables. Vorig jaar bracht de Britse muzikante, die in Parijs woont en werkt, haar nieuwe album Off Off On uit. Voor de langverwachte opvolger van het veelgeprezen Moonshine Freeze uit 2017 besloot Kate Stables om samen te werken met producer Josh Kaufman, muzikant uit New York, medewerker van Hold Steady en lid van Bonny Light Horseman en Muzz. "We zaten op dezelfde golflengte over veel muzikale ideeën, maar hij bracht ook dingen aan die ik muzikaal nooit zou doen. Het was precies alsof hij in het midden van mijn brein zat, maar tegelijk ook helemaal aan het andere uiteinde van mijn brein”, verklaart Stables de samenwerking.

Kate Stables legt de betekenis uit van This Is What You Did, de eerste single uit het nieuwe album. “De song is een beetje een muzikale vertaling van een paniekaanval. De negatieve stemmen van andere mensen die niet jouw eigen stem zijn, of zijn ze dat toch? Hoe geraak je daar uit? Toen we het album uitbrachten, leek dit nummer ineens kosmisch actueel. Met de lockdowns zitten we niet alleen opgesloten in ons huis, maar ook in ons hoofd: twijfels, spijt, zelfverachting, … al die negatieve gevoelens blijven in een loop terugkomen. Terwijl we de oplossing kennen: om gezond te blijven moeten we naar buiten, frisse lucht krijgen."

Sinds het debuutalbum Krulle Bol uit 2008, heeft This Is the Kit een trouw publiek gevonden. Met haar bijzondere muziek weet Kate Stables emotionele knopen te ontwarren en opmerkelijke verhalen te verweven. Ook Off Off On is weer een prachtige distillatie van haar kunnen als singer-songwriter. Nochtans heeft het nieuwe album even op zich laten wachten, want Stables werd uitgenodigd om met The National mee te gaan op tournee. “Ik denk dat die tournee me veel goed heeft gedaan”, lacht Stables. "Het was heerlijk om even weg te zijn van mijn eigen liedjes en de verantwoordelijkheid voor een eigen band of een project. Het heeft me geweldig geholpen bij het schrijven van nieuwe nummers en bij het doormaken van wat ik ook moest doormaken.”

Credits

Kate Stables (gitaar, zang)
Rozi Plain (bas, zang)
Neil Smith (gitaar)
Jesse D Vernon (gitaar, keyboards)
Jamie Whitby-Coles (drum, vox)