Tigran Hamasyan Solo | An Ancient Observer + support: Sigurd Hole

Lyrische pianomuziek met Armeense roots, voor fans van Avishai Cohen, Dhafer Youssef, Le Trio Joubran, Anouar Brahem en Stefano Bollani.

Tigran Hamasyan versmelt lyrische jazz met de rijke muziektraditie van zijn geboorteland Armenië. Solo aan de piano wekt hij een begeesterend universum tot leven. Grijp deze unieke kans om hem aan het werk te zien met zijn fel bejubelde album en project An Ancient Observer.

Na twee monumentale albums voor ECM Records laat de 32-jarige Tigran Hamasyan de teugels even vieren. Op Luys I Luso, het ECM-album uit 2015, verbond hij Armeense kerkmuziek aan breekbaar pianospel. Maar de jonge Hamasyan had behoefte om weer wat luchtiger en eigentijdser uit te pakken, waarvoor hij de ruimte kreeg van het indielabel Nonesuch. Na An Ancient Observer in 2018, volgde bij het label ook nog de wondermooie EP For Gyumri.

An Ancient Observer belooft het beste van verschillende werelden: een combinatie van vrij, tegen impro aanleunend pianospel, Hamasyans woordloze hoge zang en smaakvol toegepaste elektronica. 

Jazzmuzikant Sigurd Hole zal het voorprogramma verzorgen. De Roma maakte reeds kennis met de Noorse bassist toen hij samen met Tord Gustavsen speelde. Vorige maand nam hij zijn soloplaat Havsang op, dat in februari 2020 aankomt. Maar eerst wil hij zoveel mogelijk muziekliefhebbers live kennis laten maken met zijn eigen muziek, geïnspireerd door de natuur van het afgelegen arctische eiland waar hij zich terugtrok voor de opnames.